Skip to content

Peuter / kleutergroep

Vanaf 7 februari 2023 starten we in samenwerking met Kober een peuter/kleutergroep. Peuters zijn welkom om samen met de instroom-kleuters in een veilige en vertrouwde omgeving te wennen aan het schoolse ritme. 

Spelenderwijs leren en groeien in de nieuwe peuter/kleutergroep

In de peuter/kleutergroep krijgen de peuters en kleuters de kans om op onderzoek uit te gaan, te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Binnen een groep met andere kinderen bieden we ze op een speelse manier uitdaging, in hun eigen tempo. Hierdoor zal de peuter/kleutergroep een bijdrage leveren aan de individuele ontwikkelingslijn van de kinderen. De peuters maken kennis met elkaar, met de andere (instroom)kleuters, met de Jacinta en met de kleuterleerkrachten. Een zachte landing van het peuteronderwijs naar het kleuteronderwijs wordt gecreëerd! 

Begeleiding peuter/kleutergroep

De peuter/kleutergroep is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Jacinta en Kober kinderopvang. We bieden gezamenlijk ondersteuning en begeleiding in de peuter/kleutergroep door een kleuterleerkracht van de Jacinta en een pedagogisch medewerker van Kober. Hierdoor is er veel tijd om in kleinere groepen te werken met voldoende aandacht voor ieder kind. 

Voorbereiding op de basisschool

Wanneer uw kind in de peuter/kleutergroep 4 jaar wordt, zal hij de eerste periode in dezelfde peuter/kleutergroep blijven. Dat maakt de overgang naar de basisschool een stuk minder spannend. Ook kunnen we hierdoor direct aansluiten bij de individuele onderwijsbehoeften van het kind en is de overdracht optimaal.

Aanmelden

Is uw kind 3 jaar en toe aan extra uitdaging? Dan is de peuter/kleutergroep een mooie uitkomst! We starten met één dagdeel (iedere dinsdagochtend van 08.30 tot 12.00u). Bij veel interesse komt er wellicht tweede dagdeel bij. Er is plek voor maximaal 8 peuters. 

Inschrijving verloopt via Kober kinderopvang via dit formulier. Vermeld bij locatie peuteropvang Jacinta. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het serviceteam van Kober via serviceteam@kober.nl.